В Ужгороді радилися рятувальники

Опубліковано:

Сьогодні, 3 липня, в Управлінні ДСНС України у Закарпатській області відбулася підсумкова нарада за результатами оперативно-службової діяльності за перше півріччя 2018 року під головуванням начальника закарпатських рятувальників Романа Гудака. У заході взяли участь: керівний склад Управління та начальники структурних підрозділів краю.

Захід розпочався з приємного, від колективу оперативно-рятувальної служби Закарпаття Роман Гудак привітав Володимира Бойка, колишнього начальника відділу інформаційних технологій оперативно-координаційного центру Управління із виходом на заслужений відпочинок і вручив йому подяку за багаторічну і бездоганну службу та цінний подарунок.

Також, начальник 10 державної пожежно-рятувальної частини м. Хуст Роман Орос та начальник чергової зміни оперативно-координаційного центру Управління Василь Дочинець отримали чергові спеціальні звання -підполковник та майор служби цивільного захисту відповідно.

Далі було проаналізовано роботу підпорядкованих підрозділів з питань реагування на надзвичайні ситуації, обговорено стан організації запобігання надзвичайним ситуаціям, питання щодо організації роботи по зміцненню дисципліни, ведення індивідуальної, виховної роботи в підрозділах області та заходи щодо її покращення, стан утримання матеріально-технічної бази підрозділів області тощо.

Так, впродовж зазначеного періоду (станом на 1 липня) на території області в порівнянні з аналогічним періодом минулого року кількість пожеж зменшилась з 1017 випадків (2017) до 871 (2018). У вогні загинуло 25 осіб, ще 11 людей травмувалося. Майже у всіх випадках причиною цих трагедій є людський фактор та банальне недотримання правил пожежної безпеки в побуті.

Окрім пожеж, протягом впродовж півріччя також мали місце 242 надзвичайні події та 2 надзвичайні ситуації. Серед них:  виявлення вибухонебезпечних предметів, ліквідація наслідків негоди, дорожньо-транспортні пригоди, пошукові роботи в гірській місцевості та допомога туристам тощо.

Наголошувалося на нараді й на питаннях безпечного відпочинку громадян на водних об'єктах. На початок липня в області спостерігається невтішна статистика щодо росту кількості потопельників у порівнянні з аналогічним періодом 2017 року. Станом на 1 липня вже зареєстровано 24 випадки загибелі людей на воді, тоді як у минулому році таких було 9. Лише упродовж червня 2018 року на водоймах краю втопилося 6 людей. А попереду, ще два літні місяці.

Підсумовуючи‚ начальник закарпатських рятувальників Роман Гудак визначив основні завдання над якими слід працювати у подальшому. Зокрема, пріоритетними залишаються: готовність рятувальних підрозділів до дій за призначенням в умовах надзвичайних ситуацій, а також виконання комплексу заходів, спрямованих на недопущення виникнення надзвичайних ситуацій, випадків загибелі людей на них. Це, насамперед, профілактика загибелі людей на водних об'єктах області, під час пожеж, при виявленні вибухонебезпечних предметів, посилення протипожежного захисту місць збирання, переробки та зберігання нового врожаю, недопущення пожеж в лісових масивах.

Разом цей комплекс заходів дозволить підвищити ефективність реагування підрозділів ДСНС на різноманітні надзвичайні ситуації, а значить мінімізувати їх наслідки, інформує УДНС України у Закарпатській області.

Про Захід