Ужгородські депутати звернулися до президента з проханням посилити активність для звільнення Олега Сенцова

Опубліковано:

Сьогодні, 26-го червня, на засіданні сесії Ужгородської міської ради депутати підтримали звернення до президента України Петра Порошенка та міністра закордонних справ Павла Клімкіна з проханням посилити активність у всіх можливих напрямках та на всіх рівнях для звільнення Олега Сенцова та інших громадян України, засуджених в Росії за сфабрикованими кримінальними справами.

"Український режисер Олег Сенцов свідомо помирає з кожним днем.

Помирає, щоб привернути увагу Світу до українських політв'язнів, які так само, як і він, незаконно утримуються в тюрмах Росії.

З 14-го травня Олег Сенцов голодує з єдиною вимогою – звільнення всіх утримуваних українських політв'язнів, кількість яких становить близько 70 чоловік. Серед них митці, журналісти, правозахисники, студенти, кримські татари.

Щодня стан його здоров'я погіршується і надія на те, що він залишиться живим зникає. Вдома на нього чекають дружина і двоє дітей.

На разі, численні акції на підтримку цієї людини, зокрема колегами Сенцова під час світових кінофестивалів, не призвели до поступок з боку російської окупаційної влади. Можливо, українська держава, її інститути та інституції ще не до кінця використали засоби державного впливу на Росію у справах Сенцова та інших бранців Кремля?!

Ми повинні будь-якими методами продовжувати боротьбу та посилювати заходи заради звільнення нашого режисера з полону. Про тотальну несправедливість потрібно кричати з усіх можливих сторін, адже лише об'єднані зусилля можуть мати ефект чи бути дієвою підтримкою Олега.

Власне вихід на волю Сенцова дав би надію й іншим десяткам заручників Росії, а успішне завершення цієї резонансної та важливої справи посилило б віру українців у силу нашої держави та її здатності захищати своїх громадян.

Як депутати Ужгородської міської ради приєднуємось до акції з вимогою звільнити Олега Сенцова #FreeSentsov, та просимо Вас посилити активність у всіх можливих напрямках та на всіх рівнях для звільнення Олега Сенцова та інших громадян України, засуджених в Росії за сфабрикованими кримінальними справами з порушенням усіх норм міжнародного права, зокрема:

1. ініціювати звернення до лідерів країн Великої Сімки, міжнародних інституцій з проханням провести обговорення питання українських політв'язнів в Росії під час найближчих офіційних заходів за участі представників Російської Федерації;

2. розмістити на постійній основі інформацію про українських політв'язнів на офіційних ресурсах органів влади, посольств та представництв України

3. поширювати інформацію про українських політв'язнів на всіх офіційних зустрічах представників української влади з офіційними делегаціями інших країн;

4. ініціювати звернення у Міжнародний суд з прав людини та Європейський суд з прав людини

Щиро сподіваємося на Вашу всебічну підтримку, розуміння важливості  та успішне вирішення цієї справи", – йдеться у зверненні.

"Про Захід"

Про Захід