Учасниками нападу на ромський табір у Львові, під час якого загинув 24-річний закарпатець, були семеро 16-17-річних львів’ян. Усіх затримали (Фото)

Опубліковано:

Департамент комунікації Національної поліції України повідомляє про затримання семи нападників на тимчасове ромське поселення у Львові, яке сталося цієї ночі. Близько півночі група молодиків напала на поселення ромів, серед яких були і закарпатці. 24-річного чоловіка нападники смертельно поранили ножем, чотирьох –10-річного хлопчика, двох 19-річних юнаків і 30-річну жінку – побили.

Поліцейські затримали сімох молодиків, підозрюваних у причетності до нападу, а також його організатора. Подію кваліфікували як умисне вбивство, вчинене групою осіб. Виявилося, що семеро виконавців нападу – це молоді львів'яни віком 16-17 років. Організатору нападу – 20 років.

Голова Нацполіції Сергій Князєв вже пообіцяв, що триматиме розслідування цієї справи на особистому контролі, аби винні у скоєнні цього злочину були притягнуті до кримінальної відповідальності і понесли покарання. За Кримінальним кодексом України, умисне вбивство, вчинене групою осіб за попередньою змовою, карається позбавленням волі на строк до 15 років або довічним позбавленням волі.

Прокоментував подію і голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль. “Учорашній напад на ромське поселення на околиці Львова, в результаті якого один ром убитий і ще четверо важко поранені (усі – мешканці Закарпаття), свідчить, що країна скочується до екстремізму. Це дуже тривожний сигнал! На Закарпатті проживає 50 % усіх ромів України. Не кажемо, що з ромами немає проблем, але вирішуємо їх шляхом інтеграції їх у суспільство, а не погромами, побиттям чи вбивствами. Якщо ми обрали шлях у Європу, то мусимо вирішувати етнічні питання по-європейськи”, – йдеться у повідомлення на офіційному сайті Геннадія Москаля. 

Про Захід