У Чернівецькій області чиновник міськради задекларував дохід у понад 20 мільярдів гривень

Опубліковано:

Згідно електронної декларації заступника Сторожинецького міського голови Валерія Абрамчука його сукупний дохід за минулий рік становив 20 мільярдів 887 мільйонів 392 тисячі 662 гривні.

Про це інформує “Сторожинець.Інфо”, пише "ЧТ".

Таким чином, Абрамчук Валерій Антонович з статками у 800 мільйонів доларів впевнено вривається в український список Форбс, майже наздоганяючи Ігора Коломойського та випереджаючи Дмитра Фірташа і Петра Порошенка.

Зважаючи на те, що джерелом доходів є Сторожинецька міська рада і на те, що з такої грандіозної суми мало б бути сплачено біля 4 мільярдів гривень податків (що трохи менше всього бюджету Чернівецької області), виникає питання – як буде віддячувати голова Сторожинецької громади Микола Карлійчук такому цінному працівнику?, – зазначає видання.

Сам чиновник свої мільярдні статки пояснює технічним збоєм програми під час заповнення декларації.

“Я був у лікарні, а набирав працівник нашої міської ради. І там мабуть стався збій у програмі. Перші шість цифр – це моя річна зарплата у міській раді за 2017 рік. А останні п'ять цифр – це моя річна зарплата за 2016 рік, коли я був головою сільської ради у Банилові Підгірному”, – розповів Абрамчук molbuk.ua

20_сторожинець

 

Про Захід