В Івано-Франківську назріває енергетична катастрофа

Опубліковано:

Без води і світла може залишитись велика частина обласного центру Прикарпаття, також жоден літак не зможе злетіти і приземлитися в міському аеропорту.

А все через те, що Івано-Франківський арматурний завод довів підстанцію, яка є на його балансі, до критичного стану і заборгував за електроенергію майже 1,5 мільйона гривень, повідомляє "НМП".

За словами енергетиків, на підстанції Арматурного заводу виявили серйозні дефекти, які, якщо їх негайно не усунути, призведуть до аварійних вимкнень. Нині в роботі залишається лише один трансформатор, який також з дефектами. Кваліфікованого персоналу, щоб ліквідувати ці несправності, на заводі немає. Все це пришвидшує знос обладнання, робить підстанцію чутливою до зовнішніх впливів, тож у рази посилює ризик виникнення серйозних аварій.

В енергопостачальній компанії інформують, що, окрім самого заводу, від цієї підстанції також подається електроенергія до таких стратегічних об'єктів як Міжнародний аеропорт "Івано-Франківськ", КП "Івано-Франківськводоекотехпром", "Івано-Франківський м'ясокомбінат", військова частина і близько 5 тисяч жителів міста.

Якщо на підстанції Арматурного заводу станеться аварія – всі ці споживачі враз залишаться без електроенергії, а робота підприємств  зупиниться.

Про Захід