Стало відомо, кого івано-франківці хочуть бачити наступним міським головою

Опубліковано:

Сьогодні, 18 червня, відбулася прес-конференція щодо результатів соціологічного дослідження “Ставлення мешканців Івано-Франківська до суспільно-політичних проблем міста”.

Дослідження проводилось нинішньої весни студентами ІІІ курсу ПНУ ім. В. Стефаника на замовлення агенції “Galka.if.ua”, інформує "Галка".

“Маю зауважити, що до соціологічного дослідження долучилися не лише студенти, а й фахівці з кафедри, тому можемо довіряти результатам. Чому в опитуванні ми звернули увагу саме на питання проблем Івано-Франківська і політичних уподобань мешканців? Бо вони наразі є, напевно, одними з найактуальніших”, – зазначила Ірина Кучера, кандидат історичних наук, доцент кафедри філософії, соціології та релігієзнавства ПНУ.

Під час дослідження виявилося, що майже половина респондентів (40%) не пішли б на вибори міського голови Івано-Франківська, якби вони відбувалися найближчим часом.

Серед тих, хто все-таки прийшов би на дільниці, міським головою обрали б Руслана Марцінківа (21,3%). Друге місце посів Олександр Шевченко (10,9%). Третє – Віктор Анушкевичус (4,3%).

7,1% опитаних не підтримали б жодного кандидата, а 5,9% не змогли відповісти на запитання.

Про Захід