Результати публічних консультацій: які дерева обрали для підсадки на Київській набережній

Опубліковано:

У вівторок, 19 червня, о 13 год. у малому залі Ужгородської міської ради (пл.Поштова, 3) відбудеться прес-конференція, на якій презентують результати першої публічної консультації.

Під час заходу учасники дізнаються про породу дерев, яку б ужгородці хотіли бачити на Київській набережній поруч із каштанами. Також на заході відбудеться презентація наступних двох публічних консультацій щодо організації руху на вул. Олександра Довженка та встановлення болардів на вул. Собранецькій.

Ужгородці висловили свої пропозиції. Що буде з результатами консультацій з громадськістю? Про це під час прес-конференції, розкажуть:

  • Олена Макара, керуючий справами виконкому Ужгородської міської ради,
  • Микола Яцков, регіональний координатор Інституту "Республіка",
  • Ярослава Гасинець, декан біологічного факультету УжНУ,
  • Інна Бесеганич, доцент кафедри ботаніки біологічного факультету УжНУ, дендролог.

Що таке публічні консультації? Це процес комунікації між органами місцевого самоврядування та громадянами (зацікавленими сторонами), за допомогою якого обидві сторони стають поінформованими про різні перспективи та пропозиції. Це інструмент, який надає можливість громадянам впливати на зміст рішень, що їх ухвалюють органи місцевого самоврядування.

Нагадаємо, що першу публічну консультацію було запущено 8 травня у результаті спільних зусиль ВІ "Активна Громада", Ужгородської міської ради та біологічного факультету УжНУ.

Довідка. Всеукраїнська ініціатива "Активна Громада" – об'єднання людей та громадських рухів задля самоорганізації та участі у вирішенні місцевих проблем. Ініціатива створена в рамках діяльності ГО "ВГО "Інститут "Республіка". Проект "Задай курс владі" впроваджується за підтримки Національного Демократичного Інституту (NDI).

Про Захід