Закарпатські держслужбовці змагались за звання кращого (Фото)

Опубліковано:

Днями, 13 червня 2018 року, на Закарпатті відбувся ІІ тур щорічного Всеукраїнського конкурсу "Кращий державний службовець". Цьогоріч в Україні відзначається 100-річчя запровадження державної служби.  Кращі державні службовці області боролися за перемогу в номінаціях "Кращий керівник" та "Кращий спеціаліст": 21 представник обласної та районних державних адміністрацій, які стали переможцями 1 туру.

Метою проведення Конкурсу є зростання професіоналізму, відкритості, інституційної спроможності державної служби, підвищення її авторитету шляхом узагальнення досвіду роботи кращих державних службовців.

Протягом дня конкурсанти виконали тести з питань службової етики та етикету та пройшли співбесіду з питань державного управління.

У своїх публічних виступах учасники ІІ туру конкурсу порушили питання реформування в Україні систем надання адміністративних послуг та державних закупівель, нелегального працевлаштування в області та шляхів його подолання, корпоративної культури та успішності на державній службі, забезпечення гендерної рівності, основ електронного урядування та електронної демократії, з інших актуальних питань суспільно-політичного розвитку та реформування державного управління.

Переможці ІІ туру конкурсу будуть направлені до м.Києва для участі у ІІІ турі щорічного Всеукраїнського конкурсу "Кращий державний службовець".

У І турі конкурсу у 2018 році взяли участь 122 державних службовців обласної та районних державних адміністрацій Закарпатської області: 44 особи у номінації "Кращий керівник" та 88 – у номінації "Кращий спеціаліст". З них: тільки 25 допущено до участі у ІІ турі: 12 – у номінації "Кращий керівник" та 13 – "Кращий спеціаліст".

Напередодні ІІ туру конкурсу на базі Закарпатського центру перепідготовки і підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, керівників державних підприємств, установ та організацій було проведено навчання для учасників ІІ туру конкурсу за програмою тематичного семінару-тренінгу: "Кращий державний службовець", в ході якого висвітлено теми "Реформування державного управління та модернізація державної служби", а також проведено тренінг з підготовки до публічного виступу. Директором Закарпатського центру перепідготовки і підвищення кваліфікації Володимиром Дупеличем вручено всім учасникам ІІ туру Конкурсу сертифікати з підвищення кваліфікації.

 

М. Трофименко, заступник начальника Міжрегіонального

управління Національного агентства України з питань

державної служби у Львівській та Закарпатській областях

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Про Захід