На Іршавщині провели чергове заняття «Школи майбутнього пенсіонера»

Опубліковано:

15 червня 2018 року начальник відділу обслуговування громадян Хустького об'єднаного управління по Іршавському району Віра Мейсарош провела чергове заняття "Школи майбутнього пенсіонера". Цього разу її відвідали особи, які набудуть права виходу на пенсію в найближчий час.
Основним завданням роботи з майбутніми пенсіонерами є роз'яснення та консультації з підготовки необхідних документів для призначення пенсій, правильності оформлення та попередній перегляд їх. Така перевірка дозволить вчасно виявити та усунути недоліки в документах, зібрати всі необхідні дані для виникнення права на пенсію. 
Під час заняття фахівець управління роз'яснила порядок оформлення документів, ознайомила з основними вимогами пенсійного законодавства, механізмом розрахунку складових пенсійної виплати, порядком виплати пенсії працюючим пенсіонерам, наголосила на перевагах отримання пенсій через установи уповноважених банків. Крім того, повідомила про можливість отримання консультацій з питань пенсійного забезпечення за телефоном "гарячої лінії" управління або на Веб-порталі електронних послуг Пенсійного фонду України, ознайомила з порядком реєстрації на ньому.

Про Захід