Поліцейський охорони отримав грамоту від Міністра внутрішніх справ України (Фото)

Опубліковано:

"Добрий, мужній та досвідчений", – так про Михайла Копина говорять його колеги. Він уже 11 років працює поліцейським-водієм у групі реагування Мукачівського МВ Управління поліції охорони в Закарпатській області. Однак мало хто знає, що Михайло – ще й дуже відважний. Чоловік свого часу в складі Української миротворчої місії був учасником Іракської війни.

– Якщо не помиляюсь, це був 2004 рік. Я був там за контрактом. Пережив дві ротації. Ну, не буду бідкатися, що, мовляв, важко і страшно… Скажу так – я виконував свій обов'язок, – розповідає сержант поліції.

29 травня відзначався Міжнародний день миротворців. З цієї нагоди, а також за зразкове виконання посадових обов'язків, особисту ініціативу та високий професіоналізм Михайла Копина було нагороджено грамотою Міністерства внутрішніх справ України.

– Гордо вручати поліцейському нашого Управління грамоту з МВС саме з такої нагоди, – наголосив Андрій Литоченко, начальник УПО в Закарпатській області.

Варто додати, що починаючи з 1992 року Збройні сили України беруть участь у миротворчих операціях під егідою ООН, НАТО та інших міжнародних організацій. Українська миротворча місія в Іраку тривала з 2003 по 2009 рік. Ця закордонна військова операція є наймасштабнішою за історію незалежної України. Всього військову службу в Іраку та Кувейті пройшли близько 6100 українців, 18 з яких загинули і понад 40 – отримали поранення.

Управління поліції охорони в Закарпатській області

Про Захід