Хустські пенсійники роз’яснювали пенсійне законодавство вчителям

Опубліковано:

Фахівці Хустського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Закарпатської області постійно проводять роз'яснювальну роботу пенсійного законодавства. Цього тижня така зустріч відбулася у трудовому колективі Вишківської ЗОШ І-ІІІ ст. № 1 Хустського району.
Головний спеціаліст відділу з питань призначення, перерахунку та виплати пенсії Марта Горщар ознайомила працівників закладу зі змінами в пенсійному законодавстві, що відбулися з 1 січня цього року, та розповіла про залежність виходу на пенсію від величини страхового стажу.
– З 1 квітня цього року проведено перерахунок пенсій особам, які продовжують працювати після виходу на пенсію, і станом на 1 березня 2018 року набули додаткового страхового стажу 24 місяці, або на цю дату пройшло не менше двох років після призначення чи попереднього перерахунку пенсії, – повідомила Марта Горщар.
Головний спеціаліст відділу адміністрування, супроводження інформаційних систем та електронних реєстрів Лариса Майданюк акцентувала увагу на важливості контролю за обліком стажу, в тому числі за допомогою Веб-порталу Пенсійного фонду України, і наголосила, що лише легальна заробітна плата формуватиме розмір майбутньої пенсії, інформує ГУ ПФУ у Закарпатській області.

Про Захід