Поліцейські навчали юних ужгородців, як правильно поводитися на дорозі

Опубліковано:

 

Педагоги, представники громадської організації "Паралельний світ" та працівники сектору ювенальної поліції Закарпаття організували для школярів інтерактивну гру для вивчення правил безпеки дорожнього руху. Учні молодших класів пробували себе в ролі самостійних пішоходів та водіїв.
Навіть відпочиваючи в період літніх канікул, учні Ужгородської спеціалізованої школи №5 з поглибленим вивченням іноземних мов не припиняють навчатися.

Сьогодні, 13 червня, педагоги закладу, разом із працівниками поліції та діячами ужгородської громадської організації "Паралельний світ" організували для дітей пізнавально-навчальну гру.

Граючись, школярі мали змогу відчути себе самостійними учасниками дорожнього руху, коли вони без контролю батьків обирали варіанти правильної поведінки пішохода на дорозі. 
Деякі з учнів виступали в ролі водіїв і мали змогу побачити процес дорожнього руху зі сторони кермувальників автозасобами.

У нагоді дітям стали спеціально зроблені дорожні знаки. Їх виготовляли самі учні разом із громадським активістом з організації "Паралельний світ". Майстер розробив дерев'яні заготовки, а учні не лише правильно і якісно їх розмалювати, а й запам'ятовували призначення та місцерозташування кожного з них.

Виготовлені знаки діти застосовували на імітованому автошляху з перехрестям, який розкреслили спеціальними розмітками на майданчику школи. Розібратися у правилах безпеки дорожнього руху та запам'ятати їх діткам допомагали начальник сектору ювенальної превенції УПД ГУНП в Закарпатській області Андрій Курта, інспектор сектору ювенальної превенції майор Лідія Мацецка та представники управління патрульної поліції Ужгорода. Поліцейські розповідали дітям, як слід поводитися на дорозі, якщо вони є пішоходами, рухаються автошляхом у колоні з іншими, їдуть на велосипедах тощо.

Зустріч завершилася приємним сюрпризом від дирекції школи — нагородженням грамотами всіх учасників гри.

Заходи такого типу працівники ювенальної превенції проводять систематично. Особливо часто такі зустрічі організовують саме в літній період, коли учні навчальних закладів більше часу проводять не в школі, під наглядом педагогів, а на дитячих майданчиках, що часто розміщені близько від доріг із напруженим автомобільним рухом.

Відділ комунікації поліції Закарпатської області

 
Про Захід