Які два закони треба вивчити, аби спокійно прожити життя

Опубліковано:





Сьогодні, 10 грудня в Ужгороді презентували видання “Самозахист споживача” − практичних посадник, як правильно вибирати та купляти продукти. Видання підготували Департамент з питань захисту прав споживачів МГО МСП “POLICE 911” та ГО “Закарпатське об'єднання захисту прав споживачів”.
Мирослав Домище, Директор департаменту з питань захисту прав споживачів МГО МСП “POLICE 911” зауважив, що матеріали на цей порадник збиралися 6 років підряд. Люди збирали окремі вирізки з газет на відповідні публікації про захист прав споживачів і з ними відстоювали свої права, тепер можна всі потрібні матеріали мати в одному посібнику.

“Найголовніше правило: не давайте гроші, поки вам не дали чек, бо будете без прав”, − наголосив Мирослав Домище. − “Вже біля сто примірників з понеділка придбали охочі. Також з'явилися і перші відгуки, переважно позитивні, позаяк у книжці розміщена вичерпна інформація.”

Іван Ключевський, директор ТВД “Патент”: “Як тільки я переглянув цей посібник перед друком − зрозумів, що в теперішній час таке видання дуже потрібне. Всі ми з вами бодай раз та придбали неякісний товар. Тож така книжка буде корисною для всіх покупців. У доступній формі викладена інформація. Книжка складається з двох розділів: перший − про те, як правильно придбати товар, а другий − як грамотно відстоювати свої права”.

Тираж видання не надто великий − 1000 примірників, але наразі він є у всіх крамницях області. Його можна брати з собою відправляючись за покупками. Книга буде корисною і тим, хто продає, і тим, хто купляє.

Юрій Сабадош, начальник організації фінбезпеки МГО МСП “POLICE 911”, відзначив, що ми живемо в країні, де існує дуже хороша, сучасна законодавча база, однак потрібно знати закон: “Вивчіть два закони, аби спокійно прожити все життя − це Конституція України та закон “Про захист прав споживачів. Саме тому книжечка називається самозахист, а не захист споживача”.

Про Захід


Про Захід