Колишній начальник ГУ Держкомзему Волині разом з директором підприємсва потрапив у кримінал

Опубліковано:

Правоохоронці Волині порушили кримінальну справу проти колишнього начальника ГУ Держкомзему області та директора ПП “Геомоніторинг-Волинь”.

Їх звинувачують у розтраті понад 400 тисяч державних грошей, інформує “ВолиньUA”.

Посадовець змовився з директором підприємства, з яким за результатами тендеру було укладено договір на проведення інвентаризації земель несільськогосподарського призначення на території Рожищенського, Володимир-Волинського і Горохівського районів. У такий спосіб вони заволоділи і розтратили бюджетні кошти, призначені для оплати цих робіт.

Підприємство, яке мало виконати роботи, не володіло належним обладнанням для їх проведення і не мало підготовлених фахівців, відтак не провело інвентаризації земель, а документація, виготовлена ним, була непридатною для використання у роботі. Попри це директор підприємства підписав і скріпив печаткою акти прийому-передачі виконаних робіт, які містили неправдиву інформацію.

Начальник ГУ Держкомзему у Волинській області, знаючи, що відомості, вказані в актах, неправдиві, підписав їх і передав до бухгалтерії управління для здійснення оплати. На підставі цих підроблених документів на рахунок підприємства було безпідставно перераховано 423 500 гривень.

Тепенр обоє обвинувачених постануть перед судом.

Про Захід