На Закарпатті дружини Президентів України та Угорщини відкрили Центр реабілітації дітей (Фоторепортаж)

Опубліковано:

Сьогодні, 8-го червня дружина Президента України Марина Порошенко разом із дружиною Президента Угорщини Анітою Герцег провели на Закарпатті спільну доброчинну акцію та відкрили Центр медико-соціальної реабілітації дітей ім. Святого Михайла у с. Ратівці Ужгородського району.

Ідея створення такого Центру виникла у зв'язку з необхідністю організації спеціалізованого супроводу діяльності дитячих будинків сімейного типу.

У рамках підготовки до відкриття Центру 4 червня з лікарні Святого Франциска м. Будапешт стартував 500-кілометровий марафон-забіг під назвою "Ми однієї крові". І вже 8 червня учасники перетнули угорсько-український кордон. У с. Ратівці їх зустріли Перші леді України та Угорщини.

За словами Марини Порошенко, гасло марафону "Ми однієї крові" є актуальним для українців та угорців, адже  сьогодні наші народи мають спільні цінності Єдиної Європи, а в минулому – історія наших відносин нараховує більше тисячі років: "Нас об'єднує історичний шлюб доньки Ярослава Мудрого Анастасії з угорським королем Андрашем І.  Я впевнена, що відкриття дитячого Центру ім. Святого Михайла є також свідченням єдності України та Угорщини", – зазначила дружина Президента.

До акції долучилися дві лікарні м. Будапешт – лікарня імені Святого Франциска та дитяча лікарня "Бетесда". Після фінішу команда лікарів у перший робочий день центру проведе комплексне обстеження вихованців дитячих будинків с. Ратівці та с. Велика Добронь.

Дружина Президента України подарувала вихованцям Центру медико-соціальної реабілітації дітей ім. Святого Михайла гусеничний сходовий підйомник, а також книжки та ігри для розвитку.

"Про Захід" 

Про Захід