Ужгородців вчать створювати “новорічний настрій”

Опубліковано:





 Створити святковий настрій за допомогою простих підручних засобів – девіз педагогів обласного “ПАДІЮНу”. Напередодні зимових свят на своїх гуртках креативні керівники вчать вихованців мистецтву виготовлення маленьких новорічних шедеврів.

Казкові Діди Морози, чарівні янголятка та кумедні сніговички. Усі ці вироби, створені, наприклад, із простих пластмасових стаканчиків та ниток для в'язання, можуть стати яскравими дрібничками новорічного декору в оселі.
В цьому переконана авторка цих робіт, керівник гуртка “Рукотворне мистецтво” “ПАДІЮНу” Олександра Тівадар.

Креативні ялинкові прикраси або ж елементи новорічного декору з простих паперових серветок – результат творчої роботи керівник гуртка “Чарівна стрічка” Надії Сентімреі.

Бісер – чим не матеріал для створення ялинкових прикрас? Або ж взагалі – більш масштабних творів. Так вважає керівник гуртка “Художньої вишивки та бісероплетіння” “ПАДІЮНу” Марія Різак.

Керівник гуртка “Кераміка” Наталія Орос пропонує дітям та їх батькам простий та екологічно-чистий матеріал для виготовлення новорічних поробок. Це звичайне тісто, яке попередньо треба замісити за простим рецептом: сіль вода і борошно. І ось готова маса для створення, наприклад, новорічних баранчиків.

Симпатичні сніговички, які можуть стати і елементом новорічного декору, і оригінальною ялинковою прикрасою. Ці роботи створені з простих підручних засобів: використаної лампочки, кусочка тканини та, звичайно, фантазії. Керівник гуртка “Сучасний декор” Тетяна Мацола вважає, що такі прикраси можуть бути і якості новорічного подарунка.

Керівник гуртка “Образотворче мистецтво” Єлизавета Кузик пропонує долучитися до художньої творчості, аби створити оригінальну ялинкову прикрасу. Для цього вам потрібні: фарби, ножиці, шкарлупа з волоських горіхів та клей. І в результаті – у вас виходять оригінальні вироби, які яскраво прикрашатимуть вашу новорічну ялинку.

Пам'ятайте, що навколо дуже багато речей, які щодня нас оточують. Трішки фантазії, трішки вміння, трішки старання – і навіть із простих підручних засобів можна створити незабутні вироби, які стануть яскравими дрібничками у новорічно-різдвяні свята.

ПАДІЮН

 


Про Захід