На Міжгірщині відгуляв один із найстаріших фестивалів області (Фото)

Опубліковано:

 

Численні штормові попередження синоптиків, які прогнозували на Закарпатті зливи з градом, селі, зсуви і різкі підйоми води, не зіпсували знаменитий фестиваль "Проводи отар на полонину", що відгуляв у неділю на Міжгірщині. До районного центру, де по обіді стартувала святкова колона, з'їхалася величезна кількість людей, а на Синевирському перевалі, де відбувалася основна частина свята, туристів із різних куточків України й навіть закордону було ще більше. І невеличкий півгодинний дощик, який пройшов одразу після урочистого відкриття, тільки освіжив чисте гірське повітря.

Один із найстаріших фестивалів Закарпаття (вперше "Проводи отар" святкували на Синевирському перевалі ще в 1976 році) вкотре довів, що наша область перебуває в авангарді українського туризму. А сприяє цьому не тільки чудова природа і гостинні люди, але й відновлена інфраструктура. Минулого року потужна дорожня компанія з Туреччини почала ремонт траси від Волівця, а зараз значна частина дороги від Нижніх Воріт до Міжгір'я вкрита суцільним асфальтом, їхати по якому набагато комфортніше, ніж по трасі "Київ – Чоп"…

Численні туристи, що відвідали "Проводи отар", отримали чудову нагоду оцінити верховинську кухню, взяти участь у запаленні ватри, подивитися концерт чи придбати сувеніри. Однією з особливостей фестивалю, яка вже перетворюється на традицію, став майстер-клас приготування сиру з овечого молока у виконанні керівників Міжгірщини та Закарпаття. Минулого року переможцем конкурсу був голова райради Василь Щур, а зараз найбільша й найтвердіша грудка сиру вийшла в Геннадія Москаля. Одразу після приготування голова ОДА пригостив "іменним" сиром гостей фестивалю.

Про Захід