Відбулось друге засідання робочої групи з розробки Стратегії розвитку освіти Перечинської ОТГ

Опубліковано:

 

31-го травня відбулось друге засідання робочої групи з розробки Стратегії розвитку освіти Перечинської ОТГ.

В роботі взяли участь Перечинський міський голова Іван Погоріляк, начальник та провідний спеціаліст відділу освіти Ольга Барзак та Наталія Цьома, експерт зі стратегічного планування в Закарпатській області Олег Лукша та представники загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладів Перечинської ОТГ (директори, вчителі, вихователі, батьки). 

Модерував засідання Павло Рябоконь, радник з питань впровадження муніціпальних послуг Закарпатського Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного за підтримки Програми "U-LEAD з Європою". 

У ході зустрічі радник представив детальний аналіз наявної освітньої мережі в розрізі кожного навчального закладу. Також були представлені перші результати анкетного опитування, що проводилось в загальноосвітніх навчальних закладах. Окрім збору думок по загальним питанням щодо навчальних закладів, анкетування також мало на меті дізнатись ставлення учнів, батьків та вчителів до процесу оптимізації освітньої мережі через можливу реорганізацію деяких навчальних закладів, що викликало невеличкий резонанс. Особливо було відчутно напруження з боку представників Сімерської ЗОШ I-II ст., які бояться, що саме їхній заклад підпаде під реорганізацію. Натомість Перечинський міський голова запевнив, що ніяких конкретних дій та планів щодо оптимізації освітньої мережі, поки що немає, а побоювання безпідставні. Для прийняття конкретних рішень треба пройти багато кроків і перший з них – це Стратегія розвитку освіти, яка дасть розуміння та допоможе з вирішенням і цього питання.

У другій частині зустрічі Павло Рябоконь разом з експертом зі стратегічного планування Олегом Лукшою провели SWOT-аналіз з членами робочої групи, щодо визначення сильних та слабких сторін, а також загроз і можливостей в освітній мережі громади. Учасники зустрічі поділилися власним баченням освіти Перечинської ОТГ та якою вона повинна бути у майбутньому. Зібраний матеріал допоможе у подальшому формуванні розширеного SWOT-аналізу, проміжний варіант якого буде представлено вже на наступному засіданні робочої групи, а кінцевий варіант після опрацювання всіх матеріалів.

Закарпатський Центр розвитку місцевого самоврядування

Про Захід