Відбувся семінар, присвячений реформі фінансування системи охорони здоров’я (Фото)

Опубліковано:

30 травня у приміщенні Закарпатського центру розвитку місцевого самоврядування відбувся семінар, присвячений реформі фінансування системи охорони здоров'я. На семінар було запрошено і головного лікаря Ужгородського міського Центру первинної медико-санітарноі допомоги (ПМСД) – Тетяну Козак. Учасники були представниками центрів ПМСД або керівниками відповідних відділів ОТГ Закарпаття.

Семінар проводив Павло Рябоконь, радник з питань муніципальних послуг Закарпатського Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного за підтримки програми "U-LEAD з Європою".

Враховуючи те, що перехід фінансування закладів охорони здоров'я за принципом капітації відбудеться вже з 1 липня 2018 року, головну увагу на заході було приділено саме питанням, які тісно пов'язані з укладанням декларацій між лікарями та пацієнтами, запровадженню медичної інформаційної системи (МІС), реєстрації закладів охорони здоров'я та їх структурних підрозділів. Павло Рябоконь ознайомив учасників із нормативно-правовою базою реформи, функціями та джерелами фінансування охорони здоров'я, новими елементами реформи, діяльністю Національної служби здоров'я України, покроковим алгоритмом автономізації закладів охорони здоров'я та з медичними інформаційними системами.

Тетяна Козак ознайомила присутніх із функціонуванням однієї з цих систем на прикладі Ужгородського міського центру. Цікавим є те, що ознайомлення з МІС відбувалось як від імені керівника закладу, так і від імені лікаря. Були висвітлені тонкощі щодо укладання декларацій.Також була організована екскурсія в одну з амбулаторій Ужгородського міського ЦПМСД, де учасники заходу змогли побачити організацію її діяльності та типове оснащення робочого місця лікаря.

Зустріч закінчилась серією питань до головного лікаря, які виникли в процесі проведення заходу.

Закарпатський Центр розвитку місцевого самоврядування

Про Захід