Львівські ДФС-ники зменшили податковий борг на 98 мільйонів гривень

Опубліковано:

Як повідомили в управлінні погашення боргу ГУ ДФС у Львівській області cтаном на 01.05.2018 сума податкового боргу до Зведеного бюджету за даними ІС склала 3196,9  млн. гривень, інформує ГУ ДФС у Львівській області.

З метою забезпечення скорочення податкового боргу податковими органами області з початку року вжито ряд заходів, в тому числі:

– описано майна в податкову заставу на суму 314,9 млн.грн.;

– направлено 85 позовів до суду щодо надання дозволу на погашення податкового боргу за рахунок готівкових (безготівкових коштів) на суму99,1 млн.грн., судами задоволено 19 позовів на суму 12,6 млн.грн., стягнуто коштів в погашення податкового боргу з банківських рахунків 4,1млн.гривень.

В результаті цих та інших заходів протягом січня-квітня 2018 року погашення податкового боргу склало 97,7 млн. грн., в тому числі:

– живими коштами – 80,6 млн.грн. (стягнення грошових коштів інкасовими дорученнями, реалізація майна боржників за рішенням судів, сплата розстрочених податків та самостійне погашення боргу, інше).

– списання боргу – 17,1 млн. гривень (за рахунок ліквідації підприємств-банкрутів та списання безнадійного боргу, стосовно якого минув строк давності)

Про Захід