Ужгородців запрошують на сольний концерт Олександра Садварія

Опубліковано:

Літо вже відкрило для нас свої теплі обійми, налаштувало на більш легкий і безтурботний лад. Попереду улюблена для всіх пора канікул і відпусток, пікніків і подорожей, свіжих вражень і нових відкриттів. І якщо довгі спекотні дні нас дещо виснажують, то насичені приємною прохолодою і духмяними пахощами вечори ніби створені для неквапливих прогулянок, романтичних зустрічей, активного культурного дозвілля. Серед великого розмаїття мистецьких заходів, що відбуваються в нашому краї, ви обов'язково знайдете щось близьке для вас особисто.

Зокрема, вже традиційно літню афішу Закарпатської обласної філармонії відкриває її соліст, заслужений артист України Олександр Садварій (тенор): 3 червня він готує для своїх шанувальників українські народні пісні і романси, вітчизняну пісенну класику і сучасні поп-хіти.

Загальновідомо, що попри напружений концертний графік – виступи на великій сцені, у сільських школах, на відкритих майданчиках – цей популярний у краї виконавець завжди співає наживо і давно мріє замінити свої музичні фонограми “живим” супроводом. Тож цього разу Олександру Садварію акомпануватимуть чудові музиканти – знаний у краї цимбаліст, заслужений працівник культури України Леонтій Ленарт, баяніст Михайло Бровді, скрипалі Тімеа Фабіан і Сергій Донець, а на контрабасі зіграє Йосип Югас. У концерті також візьмуть участь заслужена артистка України Яна Садварій та Ірина Філіпенко. Крім знаменитої “Дивлюсь я на небо…”, яка дала назву програмі, прозвучать ще такі перлини української пісенності, як “Чорнії брови, карії очі”, “Ми підем, де трави похилі”, “Під облачком” та ін. Початок о 18.00.

Таїсія Грись

 

                                        

Про Захід