У Мукачеві від завтра розпочнеться голосування за проекти громадських ініціатив-2019

Опубліковано:

Учора Комісія з питань бюджету громадських ініціатив міста погодила список проектів на загальноміське голосування.

Кожен з авторів презентував свій проект та мав можливість наголосити на необхідності та важливості для нашого міста саме його проекту. Всього було заслухано 9 презентацій авторів.

Комісія затвердила список проектів, які виносяться на розгляд всіх містян – загальноміське голосування, – повідомим перший заступник міського голови Ростислав Федів.

 Серед малих проектів до наступного етапу допущено 4 із 5 поданих проектів:

№1. Встановлення вуличних тренажерів – автор Іваненко Олександр, https://mukachevo-budget.e-dem.in.ua/#/project/2801;

№3. Автономна мобільна "розумна зупинка" громадського транспорту з енергопостачанням від сонячних батарей. Місце розташування вул. Ілони Зріні, зараз – зупинка Льва Толстого – автор Кіш Тетяна, https://mukachevo-budget.e-dem.in.ua/#/project/2808;

№6. Мультиспортивний майданчик вул.Верді – автор Кампов Іван, https://mukachevo-budget.e-dem.in.ua/#/project/2851;

№9. ТУРИСТИЧНА ЛОКАЦІЯ "МУКАЧІВСЬКІ АРТЕФАКТИ" – автор Альохін Сергій, https://mukachevo-budget.e-dem.in.ua/#/project/2842.

Заходи по проекту "Художній простір Мукачева", автором якого є Мікеш Діана, комісія з технічних та організаційних причин, вирішила недоцільним виділяти як реалізацію окремого проекту, а включити побажання автора при реалізації в рамках вже розробленої проектно-кошторисної документації по реконструкції парку імені Андрія Кузьменка, яка вже знаходиться на експертизі.

Із поданих 4 великих проектів всі проекти допущено до голосування:

№2. Сквер "Затишний" – автор Крилов Сергій, https://mukachevo-budget.e-dem.in.ua/#/project/2806;

№4. Відпочинково-оздоровчо-розважальний комплекс "Комфорт" – автор Капітан Ігор, https://mukachevo-budget.e-dem.in.ua/#/project/2812;

№5. Бібліотека дитячих мрій "ЧІЗ" ("Читаємо. Інформуємо. Забавляємо."). Сучасний простір для розвитку особистості.  – автор Дьордь Олена, https://mukachevo-budget.e-dem.in.ua/#/project/2829;

№8. Арт простір Мукачева – автор Прижегодський Павло, https://mukachevo-budget.e-dem.in.ua/#/project/2833.

Таким чином, 8 громадських проектів переходять до наступного етапу реалізації програми Бюджет громадських ініціатив – загальноміське голосування. Голосування буде проходити з 1 по 15 червня. Кожен мукачівець, який досяг 14-річного віку матиме можливість проголосувати та підтримати 1 великий та 1 малий проект. В електронному вигляді можна буде проголосувати на електронному майданчику за адресою https://mukachevo-budget.e-dem.in.ua/#/ пройшовши просту процедуру авторизації за допомогою ЄЦП, банківської картки або картки мукачівця. Є також альтернативний спосіб підтримати проекти – це в ЦНАПі заповнити паперовий бланк, в якому достатньо вказати номери обраних проектів і підписати його. Для ідентифікації особи в ЦНАПі необхідно пред'явити паспорт або ID-картку з витягом з державного демографічного реєстру щодо реєстрації місця проживання.

Саме за рейтингом загальноміського голосування буде сформовано перелік проектів бюджету громадських ініціатив, які будуть реалізовуватись уже в 2019 році.

Мукачівська міськрада

Про Захід