В Ужгороді міськно узаконить право власності на землю під двома садочками

Опубліковано:

В Ужгороді прокуратура через суд зобов'язала управління освіти Ужгородської міської ради узаконити право власності на землю під двома садочками, в яких виховуються більше 200 діток, інформує прес-служба прокуратури Закарпатської області.

Закарпатським окружним адміністративним судом задоволено позов Ужгородської місцевої прокуратури в інтересах держави до Управління освіти Ужгородської міської ради про визнання протиправною бездіяльності посадових осіб міськради та зобов'язання оформити правовстановлюючі документи на земельні ділянки, на яких знаходяться дитячі садочки.
 
Так, прокуратурою встановлено, що на земельні ділянки під двома дошкільними навчальними закладами м. Ужгорода (один з яких створений в 1960-их роках, а інший в 1979 р.) ще дотепер відсутні документи, що посвідчують право власності.
 
Така бездіяльність посадових осіб, створює як передумови для зловживань щодо розпорядження зазначеними земельними ділянками, так і ризики для нормального функціонування ДНЗ та здійснення виховного процесу більше ніж 200 діток, що є вихованцями цих закладів.
 
Відтак суд, заслухавши доводи прокурора, зобов'язав посадових осіб Управління освіти Ужгородської міської ради оформити правовстановлюючі документи на дві земельні ділянки площами 0,78 та 0,47 га, на яких знаходяться вказані дошкільні навчальні заклади.
Про Захід