Ужгородці хочуть бачити на Київській набережній алею гінкго та павловнії?

Опубліковано:

На початку травня 2018 року Ужгородська міська рада поцікавилась думкою ужгородців щодо порід дерев, які варто підсаджувати на Київській набережній поруч із каштанами? За результатами консультацій міська рада врахує побажання при прийнятті рішень щодо озеленення цього громадського простору.

На жаль, каштани вражені мінуючою моллю та невдало кроновані. Лікування дерев досить коштовне, тому фахівці з кафедри ботаніки УжНУ не рекомендували їх до громадських обговорень. Натомість, запропонували шість інших дерев стійких до шкідників.  

Станом на 29 травня думки розділилися наступним чином: ясен вузьколистий – 4 голоси, клен гостролистий – 38 голосів, павлонія повстиста – 61 голос, липа срібляста – 50 голосів, дуб звичайний – 45 голосів та гінкго білоба – 67 голосів.

З 265 голосів отримано 26 відповідей через SMS та 239 – Онлайн.

           Консультація триває до 15 червня! Не будьте байдужими! Обирайте!

Також на офіційному сайті Ужгородської міської ради створено рубрику "Публічні консультації", де можна проголосувати за одну із 6 запропонованих порід дерев.

Обрати можна і безпосередньо на ресурсі "Ваша думка" або ж надіславши SMS (вартість – за тарифами кожного з операторів) на номер +38(093)177-00-35 такого змісту: "8367 пробіл і номер обраного дерева" (1– ясен вузьколистий, 2 – клен гостролистий, 3– павлонія повстиста, 4 – липа срібляста, 5 – дуб звичайний, 6 – гінкго білоба).

Ужгородці ще мають час висловити свою думку, які саме дерева слід підсадити поруч із каштанами на Київській набережні до 15 червня 2018 року.

Довідка. Публічні консультації впроваджуються в межах проекту "Задай курс владі", що впроваджується за підтримки Національного Демократичного Інституту (NDI).        Публічна консультація – це інструмент, за допомогою якого влада отримує від громадян інформацію щодо того, яким вони бачать вирішення конкретного суспільно важливого питання. Воно виноситься на загальне обговорення, кожен громадянин може висловитися і вплинути на прийняття остаточного рішення.

Про Захід