На Ужгородщині збудують спільний міжнародний автомобільний пункт пропуску

Опубліковано:

Будівництво заплановано у рамках Угоди про співпрацю між селом Паладь-Комарівці на Ужгородщині та словацьким селом Руське, інформує прес-служба Ужгородської міськради. 

Делегація Ужгородської міської ради сьогодні долучилася до Дня добросусідства України та Словацької Республіки. Свято проходить уже 17-й раз за час незалежності нашої держави.

Представники обох країн, дипломати, підприємці, керівники Закарпатської області, міст і районів, Пряшівського та Кошицького самоврядних країв зустрілися на території вантажного терміналу міжнародного пункту пропуску "Ужгород" на українсько-словацькому кордоні.

Із вітальними промовами виступили голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль, в.о. голови Закарпатської облради Йосип Борто, керівники Пряшівщини Ростислав Трнка, Мілан Маєрський, спеціальний посланець Європейської комісії з питань свободи віросповідань і Ян Фігель. Відзначали, як багато зроблено завдяки тісній співпраці між нашими країнами, які проекти реалізовано на Закарпатті спільно зі словацькими партнерами в бізнесі, завдяки культурним та спортивним обмінам.

Під час зустрічі підписали виконавчий протокол №10 до Меморандуму про співпрацю між Пряшівським самоврядним краєм, та Закарпатською обласними радою та адміністрацією на період з травня 2018 року до травня 2019-го.

Також було підписано угоду про співпрацю між селом Паладь-Комарівці на Ужгородщині та селом Руське у Словаччині, в рамках якої заплановано будівництво спільного міжнародного автомобільного пункту пропуску. Чимало угод про побратимство підписали й інші населені пункти Закарпаття та Словаччини.

Традиційно райони нашої області представили свої туристичні можливості, страви, сувеніри, бізнесові пропозиції для залучення інвестицій.

Про Захід