Мукачівські пенсійники провели флешмоб «Зарплата в конверті – втрачені соціальні гарантії»

Опубліковано:

Працівники Мукачівського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Закарпатської області біля магазину “Фокстрот” та у центральній частині міста Мукачево черговий раз провели флешмоб на тему “Зарплата в конверті – втрачені соціальні гарантії”, інформує ГУ ПФУ у Закарпатській області.
Цей захід став ще одним нагадуванням громадянам про їхні трудові права та наслідки нелегального працевлаштування. Порушення питання виплати офіційної, прозорої заробітної плати дуже актуальне, адже більшість працівників, іноді свідомо, погоджуються на пропозицію роботодавців отримувати заробітну плату в “конвертах”. 
Від несплати внесків із тіньових доходів до бюджету країна втрачає мільярди гривень, а працівники залишаються без відповідного соціального захисту та належного в майбутньому пенсійного забезпечення. Тому кожному громадянину необхідно зрозуміти, що захистити себе він зможе тільки законним шляхом, і це можливо лише за умови оформлення трудових відносин належним чином.
Під час заходу учасники розповсюдили листівки та буклети з інформацією про наслідки отримання нелегальної заробітної плати, також працівники управління пропонували зареєструватись на Веб-порталі електронних послуг Пенсійного фонду України з метою самостійного контролю за роботодавцем щодо відображення заробітної плати в реєстрі застрахованих осіб.

Про Захід