Петро Порошенко відкрив Бескидський тунель (Відео)

Опубліковано:

Нині, 24 травня, урочисто відкрили Бескидський тунель. Відразу офіційно пустили й перший потяг після реконструкції цього тунелю.

"Це проект, завдяки якому Україна стає ще ближчою до Європейського Союзу, а Євросоюз – до України", – так прокоментував Президент на своїй сторінці в ФБ цю подію.

"Це – не лише найбільший інфраструктурний проект, реалізований у нас в країні протягом останніх десятиліть", – пише Петро Порошенко. – "Це – проект, завдяки якому Україна стає ще ближчою до Європейського Союзу, а Євросоюз – до України. Адже він – частина міжнародного транспортного коридору, який прямує територією Італії, Словенії, Угорщини, Словаччини, України та далі на схід. Тут проходить до 40% наших транзитних вантажів у напрямку Західної і Центральної Європи".

"Бескидський тунель – символ масштабного оновлення країни, переходу до сталого розвитку", – насамкінець додав він.

Завдяки реконструкції Бескидський тунель (збудований ще за часів Австро-Угорщини) став частиною транспортного коридору Трієст-Любляна-Будапешт-Братислава-Ужгород-Львів, загальною протяжністю 1500 км. Пропускна здатність тунелю збільшилася з 47 до 100 пар поїздів на добу, а швидкість руху потягів – до 70 км/год.

Загальна вартість тунелю склала 2,3 млрд гривень, що зробило його найбільшим інвестиційним проектом незалежної України.

Відео взято зі сторінки Петра Порошенка: 

 

Про Захід