Польські рятувальники навчали своїх закарпатських колег кризовому управлінню

Опубліковано:

21 травня в Ужгороді відбулася робоча зустріч закарпатських рятувальників з польськими колегами щодо проекту "Покращення системи порятунку на дорогах і кризового управління в Закарпатській області – Україна", який реалізується  за фінансової підтримки в рамках програми Польської співпраці для розвитку Міністерства Закордонних Справ Республіки Польща та реалізується Фондом іHELP Institute.

Як наголосив куратор проекту Адам Вишневський, реалізація намічених перспектив спрямована, передусім, на покращення системи порятунку на автошляхах регіону й кризового управління , що в перспективі дозволить знизити ризик серйозних наслідків дорожніх катастроф.

У рамках реалізації проекту передбачається: розробка для пожежників-рятувальників програми аварійно-технічного рятування та закупівля для закарпатських надзвичайників відповідного обладнання для проведення рятувальних операцій. Велика увага приділятиметься практичним тренінгам з реалізації міжнародного рятувального співробітництва, в тому числі й проведення рятувальних операцій.

У ході зустрічі начальник Управління ДСНС України у Закарпатській області Роман Гудак наголосили на актуальності цієї міжнародної програми, адже збереження життя і здоров'я людей є пріоритетним напрямом діяльності пожежно-рятувальних служб обох держав. А реалізація даного проекту стане продовженням ділового партнерства й дружніх стосунків, які склалися між закарпатськими рятувальниками та польськими колегами вже давно.

Також гості мали змогу ознайомитися з технікою, обладнанням та спорядженням. яке використовують рятувальники для ліквідації різного роду надзвичайних подій та ситуації. Закарпатські бійці ДСНС залюбки розповідали полякам про свої трудові будні, інформує У ДСНС України у Закарпатській області.

 

 

 

Про Захід