В Ужгороді опублікували проміжні результати першої публічної консультації

Опубліковано:

На початку травня 2018 року стартувало публічне обговорення в Ужгороді. На першу консультацію винесено питання озеленення міста. Зокрема, мова про каштани на Київській набережній, які вражені мінуючою моллю та невдало кроновані: Як бути з ними далі, чи підсаджувати між ними молоді дерева, і якщо так, то які саме? – Мають обрати ужгородці.

Станом на 21 травня думки розділилися наступним чином:

З 149 голосів отримано 12 відповідей через SMS та 137 – Онлайн.

Консультація триває до 15 червня.

Також на офіційному сайті Ужгородської міської ради створено рубрику "Публічні консультації", де можна проголосувати за одну із 6 запропонованих порід дерев.

Обрати можна і безпосередньо на ресурсі "Ваша думка" або ж надіславши SMS (вартість – за тарифами кожного з операторів) на номер +38(093)177-00-35 такого змісту: "8367 пробіл і номер обраного дерева" (1– ясен вузьколистий, 2 – клен гостролистий, 3– павлонія повстиста, 4 – липа срібляста, 5 – дуб звичайний, 6 – гінкго білоба).

Ужгородці ще мають час висловити свою думку, які саме дерева слід підсадити поруч із каштанами на Київській набережні до 15 червня 2018 року.

 

Довідково. Публічні консультації впроваджуються в межах проекту "Задай курс владі", що впроваджується за підтримки Національного Демократичного Інституту (NDI).       

Публічна консультація – це інструмент, за допомогою якого влада отримує від громадян інформацію щодо того, яким вони бачать вирішення конкретного суспільно важливого питання. Воно виноситься на загальне обговорення, кожен громадянин може висловитися і вплинути на прийняття остаточного рішення.

Про Захід