На нічні атракції в музеях Ужгорода прийшла величезна кількість гостей (Фото)

Опубліковано:

Відзначення Міжнародного дня музеїв вчора привабило у музеї на Замковій горі тисячі гостей, але не менше відвідувачів прийшли до Ужгородського замку та скансену на вечірню акцію “Ніч музеїв”. Унікальна можливість проникнутись особливою, “нічною” музейною атмосферою випадає раз у році. Ця традиція є порівняно новою для Закарпаття, але одразу стала чи не найбільш популярним атрибутом музейних святкувань.

Так, музейне “Старе село” гуляло справжню “Закарпатську свальбу” у виконанні Заслуженого академічного Закарпатського народного хору. Артисти майстерно відтворили обряд, залучаючи до дійства і глядачів. Також відвідувачі мали змогу стати учасником екскурсії з любовної магії “Закарпатські прелюбішки” та подивитися шоу-дефіле в традиційному народному вбранні різних районів краю. Концертна програма складалася з виступів фольклорних харківських гуртів “Муравський шлях” і “Фарби”, завершував же вечір запальний закарпатський гурт “Триставісім”.

У Закарпатському краєзнавчому музеї ім. Т. Легоцького вечірню програму склали виступи хору хлопчиків та юнаків Мукачівської хорової школи, танцівників студії спортивного бального танцю “Грація” і хореографічного колективу Ужгородського центру творчого розвитку дітей та дорослих “Зіраті-Зефірчик”, молодіжного хору Парафії Всіх Святих мікрорайону “Шахта”. Крім того, гості могли відвідати частину експозицій, зокрема ознайомитися з виставкою одного експонату – “Біблією Франциска Скорини”, а також відкритими напередодні новими експозиціями – повідомляє Департамент культури Закарпатської ОДА.

Про Захід