Ужгородська делегація побувала на Дні міста в угорській Ніредьгазі

Опубліковано:

Делегація з Ужгорода на чолі із заступником міського голови Олександром Білаком перебуває сьогодні в угорській Ніредьгазі, яка відзначає День міста. Угода про співпрацю між Ужгородом та Ніредьгазою підписана ще у 1999 році, за цей час налагоджено співпрацю у різних напрямках, зокрема науковому, культурному, освітньому, спортивному, медичному.
Крім делегації з Ужгорода, на урочистостях були присутні делегації з словацького Пряшова, польських Жешува та Бельсько-Бяла, узяли участь у святкуваннях і Консул-керівник Консульства України в Ніредьгазі Аркадій Гупало, дипломати Генеральних консульств Угорщини в Ужгороді та Берегові, а також міський голова Берегова Золтан Бабяк, мер Сату-Маре Габор Керешкені, інші поважні гості.
Відкрив офіційну частину святкувань та привітав присутніх мер Ніредьгази Ференц Ковач. Він відзначив, що розвиток міста не був би таким різностороннім без співпраці із містами-партнерами. Також подякував представникам Ужгорода та Берегова за активну участь в програмі транскордонного співробітництва " Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна", у рамках якої подано до розгляду грантові проекти у різних сферах: екології, культури, охорони здоров'я.
Ференц Ковач також планує візит до Ужгорода у наступні вихідні, де в рамках Hungary Fest виступатимуть і колективи з Ніредьгази.
Після офіційної частини гостям підготували концертну програму.

Про Захід