Обласний ліцей-інтернат з посиленою військово-фізичною підготовкою носитиме ім'я Героїв Красного поля

Опубліковано:

У ході підготовки до 11-ї сесії облради обласні обранці розглянуть проект рішення "Про присвоєння імені Героїв Красного поля Закарпатському обласному ліцею-інтернату з  посиленою військово-фізичною підготовкою  Закарпатської  облради та затвердження Статуту закладу у новій редакції". 

Метою присвоєння цього величного імені закладу освіти є вшанування подвигу Героїв Красного поля, популяризації визначної події історії України та національно-патріотичного виховання дітей і молоді на героїчних прикладах боротьби за незалежність України.

Фінансове забезпечення такого типу навчальних закладів здійснюється за рахунок освітньої субвенції та коштів обласного бюджету. Присвоєння імені закладу освіти не потребує додаткових фінансових ресурсів.

Пропозицію щодо присвоєння імені закладу освіти ініціює ряд громадських організацій. Громадське обговорення зазначеного питання проводилося у період з 27 лютого до 27 квітня цього року на сайті департаменту освіти і науки облдержадміністрації. Зауважень та пропозицій не надходило.

Очікується поліпшення національно-патріотичного виховання дітей і молоді на героїчних прикладах боротьби за незалежність України.

Департаменту освіти і науки облдержадміністрації рекомендується забезпечити здійснення необхідних організаційно-правових заходів відповідно до вимог чинного законодавства.

Прес-служба Закарпатської облради

Про Захід