Закарпатське видавництво “Карпати” отримало головну нагороду «Книги-фест-2018»

Опубліковано:

Завершила свою роботу сьома виставка "Книга-фест-2018", підсумком якої стало визначення і нагородження переможців конкурсу книги, інформує прес-служба ОДА.
Експертне журі, на чолі з доктором історичних наук Романом Офіцінським, обрало найкращих в 14 номінаціях, їх привітали директор департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Закарпатської ОДА Ярослав Галас та заступник Ужгородського міського голови Олександр Білак. 
Основну нагороду у номінації "Фест-книга – 2018" одержало державне видавництво "Карпати" за книгу Михайла Приймича "Церковний живопис Закарпаття". За цю ж книжку видавництво здобуло перемогу і в номінації "Видання з мистецтвознавства", а за видання Сергія Федаки "Ми, Федір Корятович, з ласки Божої князь Мункача…" – в номінації "Животворне минуле".
Переможцем у номінації "Літературно-художнє видання: проза" стало видавництво "TIMPANI" за книжку "Рік довший ніж сторіччя" Любоша Юріка. Кращим у номінації "Літературно-художнє видання: поезія" стало видавництво "Знання" за альманах "Сім крутих перевалів". 
        Підприємство  "Ужгородська міська друкарня" здобуло перемогу у номінації "Довідково-інформаційне видання" за книжку "Освіта Закарпаття у цифрах і фактах 2016-2017 навчальний рік". 
У номінації "Навчальне видання" переможцем визнано "Видавництво Олександри Гаркуші" за підручник "Словацька мова" Світлани Пахомової та Ярослава Джоґаника, а краще публіцистичне видання побачило світ у видавництві "Ґражда" – книжка "Особистість у вимірі часу" Юрія Балеги. Перемогу у номінації "Туризм і рекреація" здобуло видавництво "Патент" за книгу "Національний природний парк "Синевир": становлення і розвиток" Юрія Бабічина. Кращим виданням для дітей визнали книжку "Pointbook. Різдвяна історія" Ольги Слави, видану в поліграфцентрі "Ліра".  
Фотоальбом "Ужгород" (укладачі С. Денисенко, А. Рущак, Т. Смірга), виданий  товариством "РІК-У" переміг у номінації  "Образотворче видання". 
У номінації "Краща книга закарпатського автора або книга про Закарпаття, видана за межами області" переможцем стало видавництво "Навчальна книга – Богдан" з книгою "Останній опришок Микола Шугай" Олександра Гавроша.
В межах виставки "Книга-фест-2018" також провели конкурс на кращий малюнок до твору серед юних художників. Відзнаку у номінації "Майбутній ілюстратор книги" отримав Максим Гебеш за ілюстрації до віршів Галини Малик "Пілот". 
Книгою-симпатією відвідувачів виставки стало видання Ігоря Рассохи "Справжність Велесової книги: науковий доказ" київського видавництва "Український пріоритет". 
 

Про Захід