У Тернополі пов’язали бандитів, які катували і грабували людей (Фото)

Опубліковано:
Оперативники Тернопільського управління Департаменту внутрішньої безпеки спільно зі слідчими ГУ Нацполіції Тернопільщини за процесуальними керівництвом прокуратури задокументували факти вимагання, нанесення тяжких тілесних ушкоджень, вчинені учасниками злочинної групи, що діяла в обласному центрі.
 
– Оперативну інформацію про кримінальну діяльність трьох осіб, що спеціалізуються на вчиненні злочинів, пов'язаних з вимаганням коштів та майна шляхом погроз та застосування насилля з використанням вогнепальної та холодної зброї ми отримали у березні цього року, – повідомив керівник управління ДВБ НП України Василь Джиджора, інформує "В курсі".
 
За три місяці документування злочинної діяльності поліцейські побачили, що мають справу з нелюдами, які  відзначаються “вишуканою” жорстокістю. Ні за що вони могли вибити людині око, проламати голову, а якщо мотивом ставало ще й бажання заволодіти майном, то звірство  меж не мало.
 
Встановлено, що один із зловмисників, до слова, “найбагатший” кримінальним минулим – був судимий  за злочини, пов'язані з незаконним обігом зброї, незаконне заволодіння транспортом, кримінальне хуліганство, зігнав свою злість через програш грошей на одному з відвідувачів розважального закладу – вибив чоловікові око. Разом з наймолодшим спільником – 27-річним тернополянином – ножем скалічили ще одну жертву. Чоловіка начебто запросили на розмову, а тоді, погрожуючи вбивством, порізали йому руки. Третій зі зграї захотів собі чужу “Ауді”, а коли отримав відмову господаря, поранив його ножем.
 
Поліцейські уже довели причетність зграї до вчинення трьох резонансних злочинів. На даний час одному зі зловмисників оголошено підозру. Іншого підозрюють у вимаганні, поєднаному з насиллям. Третьому спільнику інкримінують  умисне легке тілесне ушкодження. Та слідчі переконані, у процесі досудового розслідування вдасться довести злочинцям вчинення й інших протиправних діянь над документуванням яких працюють співробітники управління внутрішньої безпеки.
 
– У рамках кримінального провадження одночасно було проведено дев'ять  санкціонованих обшуків. Вилучено автомат, два пістолети, глушники, спецзасоби, бронежилети, наркотичні засоби, 25 мобільних телефонів та 28 сім-карт різних мобільних операторів, а також грошові кошти, – розповів Василь Джиджора. – На даний час усім трьом зловмисникам  суд обрав міру запобіжного заходу. Двоє з них взяті під варту без альтернативи внесення застави, одного відпущено під особисте зобов'язання.
 
Триває досудове розслідування.

Про Захід