В Ужгороді власник одного з кінотеатрів напав на журналіста (Відео)

Опубліковано:

Закапатський журналіст Віталій Глагола на своїй сторінці у фейсбуці повідомив про напад на нього працівників та директора місцевого розважального закладу "5 елемент". Стався випадок учора ввечері.

Як зазначає Віталій, він став свідком конфіктної ситуації клієнтки з працівниками закладу, які нецензурно висловлювався у її бік. Оскільки журналіст знайомий з постраждалою, то почав фіксувати усе на камеру мобільного телефон.

Суть конфлікту була у тому, що дівчині подали страву в кафе кінотеатру зовсім не таку, як на картинці (з іншими складовими і т.д.) і вона висловила персоналу своє обурення. "У відповідь на прохання врахувати це при наступних замовленнях і коли вона попросила книгу скарг – адміністратор почав крити її відбірним матом разом із своєю напарницею касиркою", – зазначає Віталій.

Коли він почав знімати, то на нього почав кидатись персонал з криками, що він не має права тут знімати і що вони забороняють це робити. "Я кілька разів представився журналістом, показав посвідчення й наголошув, що вони працівники закладу і крім цього – знаходяться у громадському місці чим, згідно Закону, автоматично дають згоду на свою фіксацію. Також назвав, що керуюся Законом про інформацію. Навіть про Конституція України згадав, де чітко вказано, що згідно ч.2 ст.34 Конституції України передбачено право кожного вільно збирати, зберігати, використовувати і поширювати інформацію усно, письмово або в інший спосіб", – розповідає далі журналіст.

Але це не зупинило двох працівників і адміністратор мав кілька спроб вирвати телефон з його рук і паралельно завдати кілька ударів. Після чого викликав  власника закладу, який виявився напідпитку. 

"Він почав розказувати мені "за жизнь" і "хто я, что я и что мне будет". Після цього кілька разів спробував вирвати телефон, наніс кілька ударів. Викликали патрульну, вона приїхала і чоловік чкурнув у ліфт й намагався втекти. Патрульні йому цього не дозволяли, а я усе фіксував на відео. Далі він знову на мене накинувся і завдав ще кілька ударів вже на очах у працівників Патрульна поліція Закарпатської області", – пише Віталій.

Віталій Глагола написав заяву про побиття та згідно перешкоджання професійній діяльності. Клієнти закладу, які стали свідками події, погодились свідчити у якості свідків при розгляді справи і надали свої пояснення.

У коментрях під публікацією Віталія ужгородці масово скаржаться на конфліктні ситуації у цьому закладі, а також з його керівництвом.

 

Про Захід