Громада Мукачева вирішить чи надавати згоду будівництву міні-ГЕС

Опубліковано:

Міський голова ініціює проведення плебісциту, інформує прес-служба Мукачівської міськради.

Свою пропозицію міський голова Андрій Балога озвучив напередодні наради з розгляду пропозицій (звернень) висловлених громадськістю по матеріалах детального плану території, в межах міста Мукачево в руслі річки Латориця для розміщення міні-гідроелектростанцій (міні-ГЕС), які надійшли за період громадських слухань з 22 березня до 30 квітня до управління комунальної власності та архітектури виконавчого комітету Мукачівської міської ради. 
Так, за словами міського голови в місті проведуть публічне представлення містобудівної документації в приміщенні Мукачівського драматичного театру, аби була змога зібратися всім бажаючим мукачівцям. Про такі слухання буде анонсовано за 10 днів. 
Міський голова наголосив, що розробка детального плану території не передбачає ні передачі земельної ділянки, ні зведення міні-ГЕС. Наразі саме міністерство екології та природніх ресурсів має проводити екологічну експертизу проекту. 
"Але виключно громада Мукачева вирішуватиме чи надавати згоду на таке будівництво чи ні. Тому ініціюватиму проведення загальноміського плебісциту з цього важливого для міста питання. Все залежатиме виключно від думки громади – як мешканці Мукачева вирішать, так і буде прийнято рішення. Саме мукачівці через механізм плебісциту вирішуватимуть важливі для громади питання", – резюмував міський голова.

 

Про Захід