Накопичувальний бойлер 80 л став більше витрачати часу на нагрів води: у чому причина

Опубліковано:

Відсутність гарячого водопостачання дратує. Ця проблема легко вирішується, якщо встановити накопичувальний водонагрівач. Тепер ви забудете про постійні незручності.

Треба лише почекати певний проміжок часу, поки бойлер повністю нагріє воду (скільки це буде, залежить від об'єму). І ось ви стали помічати, що водонагрівач почав витрачати більше часу на роботу. З кожним разом це лише збільшується. Якщо і далі ігнорувати цю проблему, то незабаром будете витрачатися на дорогий ремонт або взагалі замовляти новий на https://sp-climate.com/catalog/nakopitelnye-vodonagrevateli-boylera/obem_l-is-80/. Така перспектива нікого не радує, тому потрібно розібратися. Основні причини погіршення роботи потрібно знати і тим, хто зараз вибирає бойлер 80 л через інтернет-магазин Sp-climate. Просто ніхто не виключає, що подібна ситуація не виникне у вас.

Чому вода так довго нагрівається?

Якщо помітили у себе таку проблему, не панікуйте. Можливо, ще все не настільки серйозно. Просто не затягуйте з рішенням. А погіршення в роботі водонагрівача можуть бути пов'язані з такими факторами:

  • Якщо вентиль на загальному стояку погано працює, то вся вода просто йде до сусідів знизу. У цьому легко впевнитися: тепла труба – вода втрачається. У цій ситуації просто замініть вентиль.
  • Подивіться, який виставлений температурний режим. Можливо, хтось його випадково змінив.
  • Якщо у вас пристрій з двома ТЕНами, один із них може бути вимкнений чи пошкоджений. Через це іншому потрібно більше часу на нагрів води до потрібної температури.
  • Пошкоджений через накип ТЕН більше витрачає часу на нагрів води. Якщо і далі продовжувати ним користуватися, він просто згорить і можуть вийти із ладу інші деталі.
  • Ще одна причина – зламаний термостат. Спеціалісти не радять його ремонтувати, краще замінити на новий.

Якщо ви не хочете витрачатися на дорогий ремонт або покупку нового водонагрівача, дотримуйтесь таких правил:

  • слідкуйте за виставленим температурним режимом;
  • не порушуйте правил монтажу;
  • періодично чистьте резервуар і внутрішні деталі від накипу;
  • запрошуйте майстра для профілактичного огляду.

Цю та іншу інформацію уточнюйте у спеціалістів інтернет-магазину Sp-climate, коли  вибиратимете бойлер для щоденного користування. Не поспішайте і враховуйте кожну деталь, щоби потім не шкодувати про своє рішення. Подаруйте своїй сім'ї комфорт і затишок.

Про Захід