Ужгородська міська рада долучиться до Асоціації органів місцевого самоврядування

Опубліковано:

За таке рішення сьогодні на черговій сесії Ужгородської міськради одноголосно проголосували всі 33 присутні депутати, інформує прес-служба Ужгородської міськради.

Як ідеться у проекті рішення, членство в Асоціації сприятиме вирішенню проблем розвитку гірського регіону Західної України, створенню ефективного механізму покращення соціально-економічної ситуації в регіоні, об'єднанню зусиль чотирьох областей для створення сприятливого економічного, соціального та інвестиційного клімату на території Українських Карпат тощо. Повноваження представляти Ужгородську міську раду в Асоціації органів місцевого самоврядування "Єврорегіон Карпати – Україна" делегували міському голові Богдану Андріїву.

Підтримали депутати і проект рішення про приєднання Ужгородської міської ради до ініціативи Європейського Союзу "Мери за економічне зростання". Ініціативи ЄС спрямована на підтримку місцевого економічного розвитку шляхом сприяння економічному зростанню і створенню робочих місць, налагодження партнерських відносин між муніципалітетами та приватним сектором і громадянським суспільством.
Також депутати уповноважили Ужгородського міського голову Богдана Андріїва від імені територіальної громади міста підписати заявку на участь в Ініціативі "Мери за економічне зростання".

Відкоригували депутати і Програму додаткових гарантій соціального захисту громадян на 2018 рік. Проект підготували на підставі звернень депутатів Ужгородської міської ради і доручення бюджетної комісії для впорядкування порядку надання матеріальної допомоги ужгородцям.

Матеріальна допомога надається малозабезпеченим, непрацездатним громадянам, багатодітним і неповним сім'ям, громадянам похилого віку, ветеранам війни та праці, особам з обмеженими фізичними можливостями, внутрішньо переміщеним особам; а також учасникам антитерористичної операції, пораненим, травмованим (або одному з членів їх сімей), сім'ям загиблих мешканців м. Ужгорода – учасників антитерористичної операції, іншим громадянам, які внаслідок недостатнього матеріального забезпечення потребують соціальної підтримки, місце проживання яких зареєстроване в м. Ужгород, – йдеться, зокрема, у “Порядку надання одноразової матеріальної допомоги громадянам, які внаслідок недостатнього матеріального забезпечення потребують соціальної підтримки”.

Про Захід