Мер Ужгорода Богдан Андріїв та лідер Спортивного руху JuniorZ Олександр Педан підписали меморандум про розвиток спорту

Опубліковано:

Підписання Меморандуму відбулося сьогодні в Ужгородській міській раді, наше місто стало дев'ятим, яке долучилося до спортивного руху JuniorZ.

"JuniorZ – це спортивний рух для покоління Z (що народилося після 2000 року), спрямований на зміну системи фізкультури у школах. Нове покоління більше цікавлять гаджети, ніж спорт, а повинно бути навпаки. Рух JuniorZ пропагує інші підходи до занять фізкультури, бо часи змінюються і діти хочуть нові види спорту, сучасні активності та емоції", – розповів телеведучий та лідер спортивного руху JuniorZ Олександр Педан. Олександр подякував міському голові Ужгорода за прийом, готовність одразу приєднатися до проекту.

"Щиро дякую Вашій команді та Вам особисто, що знайшли можливість сьогодні приїхати до Ужгорода. Є різні типи людей: можна просто ходити на роботу, вчити дітей, а можна щось робити нове, щоб рухатися вперед. Ви – саме ті люди, що хочуть нам показати приклад, як заохотити дітей, щоб вони йшли на урок фізкультури із задоволенням. А нові види спорту, можливо, настільки їх зацікавлять, що у майбутньому вони займатимуться ними професійно. Переконаний, що Ваш рух матиме підтримку і майбутнє у нашому місті, у наших школах. Звичайно, ми знайдемо можливість, щоб закупити необхідне обладнання для цих нових видів спорту", – сказав Богдан Андріїв.

У підписаному сьогодні Меморандумі, зокрема, йдеться: "…Стан здоров'я та рівень фізичної активності молоді Ужгорода змушує шукати нові ефективні форми спортивно-масової і виховної роботи, а також шляхи залучення дітей до здорового способу життя. Найбільш важливим напрямом роботи залишається фізичне виховання учнів у закладах загальної середньої освіти. Вже багато десятиліть уроки фізичної культури та їх зміст залишаються практично незмінними. Є нагальна потреба доповнити традиційні уроки з фізичного виховання новітніми видами спорту, що можуть стати цікавими та актуальними для дітей "покоління Z" та вмотивують їх до активних занять фізичною культурою та спортом.

Меморандум має на меті протягом кількох років змінити ставлення дітей до фізичної культури, рухової активності, власного здоров'я та виховати навички здорового способу життя".

Після підписання документу в Ужгородській класичній гімназії розпочався тренінг з інноваційних видів спорту для вчителів фізкультури. Обговорюють шляхи впровадження та популяризації нових видів спорту на уроках фізкультури та презентують варіативні спортивні модулі від національних федерацій. У навчальній програмі, затвердженій Міністерством освіти і науки на 2017-2018 рр. з предмету "фізична культура", пропонується обрати з 33 варіативних видів спорту. Тренінги від JuniorZ допоможуть вчителям не тільки розібратися із нововведеннями, а й покажуть на практиці, як інтегрувати у навчальний процес новий спорт для дітей. Фризбі, петанк, флорбол, бадмінтон, самбо, чирлідинг – це лише частина можливих модулів фізкультури, які вже завтра зможуть викладати вчителі на уроках фізкультури.

Семінар проходить за підтримки міського голови Ужгорода Богдана Андріїва, Міністерства освіти та науки України і спортивного руху Олександра Педана JuniorZ.

Ужгородська міськрада

Про Захід