На КПП “Ужгород” виявили водія-“нелегала”

Опубліковано:
Несподівану “знахідку” виявили сьогодні вранці прикордонники під час перевірки автобуса “MAN”, який перевозив групу дітей з Чехії в Україну. Автобус прямував за маршрутом: “Градец-Кралове – Тячів” через пункт пропуску “Ужгород”. У ході огляду транспортного засобу прикордонний наряд помітив особу, яка переховувалась від проходження контролю у  спальному відсіку. Згодом військові з'ясували, що виявлений невідомець є другим водієм автобуса. Як він сам пояснив прикордонникам, сховатись від них вирішив тому, що не мав при собі документа на право перетину кордону. Чоловік, однак, мав при собі ідентифікаційну картку громадянина Чеської Республіки, що дозволило швидко встановити особу правопорушника.
Після з'ясування всіх обставин щодо іноземця було прийнято рішення про відмову у в'їзді в Україну та повернуто на територію Словаччини встановленим порядком.
Окрім того, на адресу Ужгородського відділку поліції ГУНП у Закарпатській області направлено повідомлення за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст.332 Кримінального кодексу України “Незаконне переправлення осіб через державний кордон України”. Також у діях водія автобуса вбачається порушення вимог Закону України “Про відповідальність перевізників”, а саме: перевезення пасажира через державний кордон без необхідних документів для в'їзду до країни прямування, інформує прес-служба Чопського прикордонного загону.
Про Захід