Від завтра у Чернівцях не будуть курсувати маршрутки

Опубліковано:
Чернівецькі пасажирські перевізники оголосили страйк. Із завтрашнього дня в містіприпиняють курсувати маршрутки.

Про це "Укрінформу" повідомив голова Асоціації перевізників Чернівців Микола Альбота.

"Сьогодні на нашому засіданні усі перевізники міста вирішили припинити курсування маршрутних автобусів із 15 травня. Цього разу ні на які поступки владі ми йти не будемо. Поки тариф на перевезення у місті не піднімуть до 5 гривень, маршрутки їздити не будуть", – повідомив Альбота.

У квітні виконком не проголосував за підняття тарифу на проїзд у маршрутках. Тоді перевізники оголосили про страйк, але так його і не провели, адже сподівалися на успішне завершення перемовин з міською владою. Відтоді, за словами  перевізників, нічого не змінилося, тарифи не виросли, підприємці і далі працюють собі у збиток. Тому, як вони наголошують, поки тариф у маршрутках не підніметься бодай до 5 гривень, автобуси на маршрути не виїдуть.

"Просимо вибачення у чернівчан, але так працювати більше не можемо. Ми зупиняємося на цілий день, навіть не готові возити пасажирів у години пік. Таке рішення перевізники сьогодні прийняли одноголосно" – пояснив Альбота.

У коментарі кореспонденту Укрінформу заступник міського голови Чернівців Володимир Середюк розповів, що таким чином перевізники "готуються до завтрашнього засідання виконкому".

"На 10:00 завтра у нас чергове засідання виконкому. Перевізники вирішили таким чином до нього підготуватись", – додав чиновник.

Одним з перших питань виконком розгляне підвищення тарифу на міські автоперевезення, повідомили у міській раді.

Про Захід