Виноградівські лісівники зорганізували для малечі “Лісову школу” (Фото)

Опубліковано:

Щороку ДП "Виноградівський лісгосп" бере участь у фестивалі виноградарів-виноробів "Угочанська лоза", інформує ЗОУЛМГ.
Фестиваль відрізняється від інших тим, що учасники не лише презентують гостям своє вино, а й демонструють автентичні прикраси, одяг, предмети побуту та страви, які притаманні лише для їх регіону . 
Обійстя лісівників завжди відрізнялося від інших на фестивалі, адже лісгосп не вирощує виноград, не виготовляє вино…Тому, на подвір'ї лісового господарства зазвичай були представлені рослини та мисливські тварини, які притаманні Виноградівському району. З часом, колекція мисливських трофеїв для демонстрації вийшла за рамки району та навіть області. Та лісівники на цьому не зупиняються і постійно додають нові "родзинки", щоб гостям було цікаво та пізнавально завітати у лісовий двір щороку, а не одноразово.
Цьогоріч "родзинкою" обійстя стала "Лісова школа". Креативний колектив на чолі з директором підготував матеріал, за допомогою якого найменші гості могли поглиблювати свої знання про ліс, природу, екологію та вчитися розумно співіснувати з ними. 
Для діток функціонувала інтерактивна дошка, де потрібно було співставляти назви тварин із їх зображеннями. 
"Для юних слідопитів" завданням було співставити тваринку зі слідами, котрі вона залишає на землі. 
"Для юних дендрологів" було представлено лісовий гороскоп, композицію з різноманітними видами декоративних рослин, підручник з дендрології та "Лісовий буквар".
"Для юних зоологів" та "юних орнітологів" підготували роздатковий матеріал з інформацією про тваринний світ, птахів та їх спосіб життя. В ігровій формі діти могли ознайомитись із роботою лісівників та єгерів, дізнатися, для чого потрібно годувати тварин взимку та багато іншого.
Крім інформаційних стендів на природничу тематику, до уваги гостей також були представлені малюнки учнів шкіл Виноградівського району на тему "Ліси поруч з нами". Уже кілька років поспіль ДП "Виноградівський лісгосп" проводить конкурс малюнків, метою якого є формування свідомої позиції молоді щодо питань відповідального лісогосподарювання та турботливого відношення до лісів.
Також для відвідувачів фестивалю працівники лісгоспу підготували імпровізований смітник, на котрому зазначався період природного розпаду викинутого на землю сміття. Завданням такого стенду було привернення уваги до питання збереження довкілля від продуктів життєдіяльності людини.
Для батьків у школі також знайшлося завдання: із сімнадцяти представлених зрубів дерев відгадати назву одного не підписаного дерева.
За всі старання учні були нагороджені медалями, цукерками, новими знаннями та позитивним настроєм!

Про Захід