Посадовці ДП «Брустурянського ЛМГ» за незаконний продаж лісу вимагали гроші

Опубліковано:

 

За результативної співпраці слідчого управління прокуратури Закарпатської області та ВБКОЗ УСБУ в Закарпатській області викрито  злочинну схему посадовців ДП "Брустурянського ЛМГ", які з метою отримання неправомірної вигоди організували незаконний продаж лісопродукції без оформлення відповідних документів та здійснювали вирубку лісу без лісорубного квитка та дозвільних документів.

Викрили майстра лісу Турбацького лісництва ДП "Брустурянське ЛМГ", працівники слідчого управління прокуратури Закарпатської області та ВБКОЗ УСБУ в Закарпатській області при отриманні 63 200 грн., які він вимагав та отримав за відпуск 38 м. куб деревини за фіктивними документами.
 
До цього, також правоохороцями задокументовано факт вимагання та отримання 62 тис грн майстром лісу за незаконний продаж 38 м.куб. деревини "ялина" без належно оформлених документів.
 
Затриманому оголошено підозру за ч.3 ст.368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою у великому розмірі або вчинене службовою особою поєднане з вимаганням неправомірної вигоди) та затримано у порядку ст.208 КПК України.
 
В ході проведення обшуків, на території ДП "Брустурянське ЛМГ" виявлено та вилучено більше 500 м. куб. незаконно зрубаної деревини породи "смерека", без належного обліку та бірок для маркування деревини загальною вартістю біля 750 тис грн.
 
Наразі проводяться додаткові слідчі дії з метою виявлення усіх причетних осіб до вчинення даного злочину та виявлення незаконних рубок деревини.
 
 
Довідково:
 
За вчинення даного злочину, підозрюваному загрожує  покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

Про Захід