Закарпатська прокуратура за перший квартал виявила 36 хабарників

Опубліковано:

Упродовж 2018 року прокуратурою Закарпатської області спільно з іншими правоохоронними органами регіону виявлено 156 фактів вчинення корупційних злочинів службовими особами органів державної влади та місцевого самоврядування та задокументовано протиправну діяльність 36 осіб причетних до вчинення злочинів зазначеної категорії.

Так, затримано двох працівників державної міграційної служби (керівника районного відділу ДМС та керівника сектору ДМС), працівника служби пробації, держінспектора по ліцензуванню ДАБІ області, завідуючого пологовим відділенням районної лікарні та ряд інших.

Станом на 30 квітня 2018 р., правоохоронними органами області скеровано до суду 29 обвинувальних актів у кримінальних провадженнях, які наразі перебувають на розгляді в судах.
 
З початку року судами краю розглянуто 12 кримінальних проваджень стосовно 12 осіб, рішення по вказаних кримінальних провадженнях набули законної сили. Крім того, Берегівським районним судом засуджено працівника Закарпатської митниці ДФС до 5 років позбавлення волі, однак рішення не набрало законної сили у зв'язку з апеляційним оскарженням.
 
Також у поточному році прокуратурою області погоджено та організовано підтримання у судах 99  протоколів про адміністративні правопорушення пов'язані з корупцією щодо посадовців різних рівнів.
 
На даний час судами розглянуто 59 адміністративних протоколів з яких 43  особи притягнуто до відповідальності.
 
До прикладу, у поточному році складено протокол стосовно заступника начальника ГУ Державної казначейської служби у Закарпатській області, яка у порушення вимог ч. 1 ст. 45 Закону України "Про запобігання корупції", несвоєчасно подала декларацію під час звільнення із займаної посади.
 
Прокуратурою Закарпатської області забезпечено принципове реагування на порушення вимог антикорупційного законодавства. Так, за 4 місяці 2018  року прокуратурою Закарпатської області прокуратурою області внесено 101  подання, про виявлення причин та умов, що сприяли вчиненню корупційного або пов'язаного з корупцією правопорушення або невиконанню вимог цього Закону в інший спосіб.
 
За результатами їх розгляду усунуто всі порушення зазначені у вказаних поданнях та до дисциплінарної корупційної відповідальності притягнуто 9 осіб, інформує прес-служба прокуратури Закарпатської області.

 

Про Захід