Подробиці зсуву у Кольчині: 2 будинки повністю зруйновано, один став аварійним (Фото)

Опубліковано:

Сьогодні, 10 травня, близько 9.00 год. стався зсув ґрунту по вулиці Фрідєшівська, що в смт. Кольчино. Внаслідок зсуву 2 будинки повністю зруйновано, ще 1 будівля – стала аварійною та непридатною до проживання. На щастя, ніхто з мешканців не постраждав, інформує прес-служба Мукачівської міськради.
В одному з будинків – на даний час ніхто не проживав, в іншому – господарка за кілька хвилин до зсуву пішла на роботу, у третьому – молода жінка з 6 місячним немовлям встигли врятуватися через вікно, адже вхід до будинку вже був завалений глиною.
На місці працювали аварійні служби, зокрема, ПАТ "Закарпатгаззбут", Мукачівського МРЕМ, Мукачівського МРВ УДСНС, координували рух транспорту та охороняли громадський порядок співробітники Мукачівського районного відділення поліції ГУНП України в Закарпатській області.
Районна комісія з ТЕБ на НС зафіксувала дану подію, як надзвичайну ситуацію техногенного характеру.
З мешканцями селища та родинами, які постраждали, спілкувався голова Мукачівської районної адміністрації. Він запевнив людей у всебічній підтримці та зазначив, що вже робиться все для того, аби родини отримали допомогу.
"Ніхто не залишиться з бідою сам на сам, – зазначає очільник району Сергій Гайдай, – Спільно працюємо з селищним головою Миколою Васильовичем, щоб допомогти мешканцям. Проінформовано керівництво області, співпрацюють всі відповідні служби, проведено обстеження та будуть надані висновки фахівців з геодезії. Наразі на місці працюють служби з енерго та газопостачання, проводяться роботи по відновленню ЛЕП та газопровідних труб. Ситуація залишається під моїм особистим контролем".
За ініціативою голови Мукачівської РДА С.Гайдая, на місце події невідкладно прибули спеціалісти Закарпатського геодезцентру, які провели обстеження та нададуть відповідні висновки.

 

Про Захід