Ужгородці святкуватимуть День пам’яті і примирення

Опубліковано:

8-9 травня в Україні – День пам'яті та примирення й День Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Офіційне гасло пам'ятних заходів у цьому році – "Ніколи знову".
        У вівторок, 8 травня, о 20.30 на площі Театральній в Ужгороді розпочнеться концерт до Дня пам'яті та примирення. Кількагодинне дійство містянам і гостям обласного центру подарують артисти обласної філармонії, художні колективи краю, а також студенти й учні мистецьких навчальних закладів. Після завершення концерту присутні вшанують пам'ять загиблих у Другій світовій війні хвилиною мовчання. 
        У програмі заходів з відзначення в Ужгороді Дня Перемоги у середу, 9 травня – покладання квітів до пам'ятних знаків та на Пагорбі Слави. 
        О 10.00 представники влади, ветеранських організацій, військових частин, правоохоронних органів покладуть квіти до підніжжя пам'ятника "Україна – визволителям", що на українсько-словацькому кордоні.
О 10.20 відбудеться покладання квітів до пам'ятника "Добровольцям Закарпаття – учасникам Другої світової війни", на площі Кирила і Мефодія (біля готелю "Закарпаття") в Ужгороді.
О 10.40 на Меморіальному комплексі "Пагорб Слави" відбудеться покладання квітів до могил воїнів, які загинули в АТО та до Вічного вогню.
Запрошуємо закарпатців долучитися до заходів з відзначення Дня пам'яті та примирення та 73-ї річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, інформує прес-служба ОДА.

Про Захід