Закарпатець Сергій Бабич переміг на чемпіонаті України зі спортивного орієнтування

Опубліковано:

На чемпіонаті України зі спортивного орієнтування, що пройшов у Херсонській області, чемпіонське звання у найпрестижнішій – елітній – категорії знов виборов 35-річний закарпатець Сергій Бабич. Випускник мукачівської ЗОШ № 10 та спортклубу “Товариш” у складі збірної команди Львівської області (разом з Ярославом Пажухом та Юрієм Баданом) фінішував першим в естафеті загальною довжиною 25 кілометрів.  Срібні медалі виборола команда Дніпра, бронзові – Харківської області.

В особистій першості на семикілометровій дистанції, що проходила через 26 контрольних пунктів, вихованець Олександра Цепурдея став віце-чемпіоном країни, поступившись лише Олександру Волкову зі збірної Миколаївської області.

 Закарпаття в Олешках представляли гуртківці обласного Центру туризму, краєзнавства, екскурсій і спорту учнівської молоді. На окремих дистанціях у своїх вікових категоріях ужгородці  показали  непогані результати: в активі 14-річного Олега Пеприка четвертий час на короткій дистанції, 16-річний Андрій Василина на довгій посів п'яте місце, а Олександр Желізняк став восьмим на короткій трасі. Владислав Французов, Катерина Вовканич та Анастасія Піскова увійшли до десятки кращих у спринті. Приклад юним спортсменам показали й “граючі” тренери – керівники гуртків Закарпатського ЦТКЕСум Юлія Янчук та Андрій Більце – колишній військовослужбовець 128-ої гірсько-піхотної бригади, учасник бойових дій на сході України, які успішно подолали свої траси.

У загальнокомандному заліку серед 28 юніорських команд-учасниць сильнішими виявилися збірні київської, Харківської та Херсонської областей, закарпатці посіли 21 місце. 

Ольга Шевченко,

фотографії з Мережі

Про Захід