Пам’ятник воїнам-прикордонникам відкрили в одному з відділів Чопського загону (Фото)

Опубліковано:

Пам'ятник на знак шани мужності та жертовності воїнів-прикордонників, що ціною власного життя відстоювали інтереси Української держави, відкрили сьогодні на відділі "Новоселиця" Чопського прикордонного загону. Презентацію Янгола, який з хрестом у руках молиться за мир та процвітання нашої Батьківщини, приурочили до Дня прикордонника, а відкрили його до свята Георгія Побідоносця як покровителя захисників Вітчизни. Левову частку у розробку дизайну та створення статуї внесли саме військовослужбовці відділу "Новоселиця", отож і спорудити її вирішили на їхньому підрозділі. 
"Виконавши військовий обов'язок, не усі наші побратими змогли повернутися до рідних домівок. За час агресії Російської Федерації сімдесят прикордонників загинули та п'ятеро пропали без вісті. Ми маємо пам'ятати про це щодня. Відкриваючи цей пам'ятник "Жертовності прикордонників", ми віддаємо шану відданості та готовності наших військовослужбовців до останнього виконувати свій обов'язок", – зазначив на відкритті монумента начальник Чопського прикордонного загону підполковник Ю.Михайлюк. 
Голова Спілки ветеранів-прикордонників О.Гриньов висловив сподівання, що "такий пам'ятний знак нагадуватиме кожному молодому воїну про безсмертний подвиг його попередників та про те, що охороняти кожен сантиметр кордонів Батьківщини – священний обов'язок  і найголовніша справа того, хто дав присягу Українському народові". 
Привітали військових зі святковою подією керівники Перечинської районної адміністрації та Новоселицької селищної ради, а також директор місцевої загальноосвітньої школи М.Іванічко. Окремі слова подяки керівництво Чопського прикордонного загону виражає директору ТОВ "Закарпатзахідтранс" М.Олефіру, директору Перечинської ЗОШ-інтернату В.Кобі та приватному підприємцю М.Фрегану, які також долучились до спорудження пам'ятника. Завдяки їхній підтримці, вдалось не лише втілити ідею створення споруди в життя, але й організувати гарне свято. Окрім того, така активна шефська допомога допомагає справі охорони державного рубежу та облаштуванню прикордонних підрозділів.
По завершенні урочистостей прикордонників вітали численні гості, а учні Новоселицької середньої школи підготували справжню концертну програму. Пісні та виступи дітлахів додали святкового настрою та позитиву у прикордонні будні охоронців державних рубежів.
Прес-служба Чопського прикордонного загону

 

Про Захід