В Ужгороді відбудеться відкриття виставки «Квітотерапія»

Опубліковано:

В понеділок, 7 травня, о 16.00 в Почесному консульстві Чеської Республіки в Ужгороді відкриється виставка "Квітотерапія" – третя за рахунком персональна виставка закарпатської художниці Анастасії Мошколи. На виставці будуть представлені "квіткові" роботи, переважно натюрморти. Назва "Квітотерапія", символічна, так як останнім часом цей вид "лікування душі" все частіше використовують західні та японські лікарі. Наприклад, всесвітньо відомий японський лікар С.Хінохара, який жив і практикував до 105 років, у лікуванні використовував арт-терапію, а не лише медикаменти.

Лікування квітами, лікування мистецтвом все частіше прописують пацієнтам, посилаючись на те, що всі хвороби починаються в голові і в душі, а тому починати терапію потрібно у душі.

Квіти – це квінтесенція розкоші, важливий символ, який використовують в гербах і емблемах. У Нідерландах – тюльпани, у Англії – троянди (червона та біла), у Франції – лілія. В давні часи через них навіть війни виникали.  Усі роботи, що будуть представлені на виставці різні за стилями і технікою виконання, є акварель, олівець, акрил, олія. Використана класична та змішані техніки.

Про Захід