Закарпатські патрульні перевіряють перевізників: перші результати

Опубліковано:

З 20 квітня поточного року патрульна поліція України розпочався комплекс цільових заходів під умовною назвою "Перевізник". Патрульні посилили контроль за безпекою дорожнього руху під час перевезення пасажирів, щоб зменшити аварійність на дорогах, інформує Патрульна поліція Закарпатської області.

Станом на 3 травня вже є перші результати роботи. Працівники патрульної поліції Закарпаття, оглянули 803 автобуси, які використовуються для надання послуг з перевезення пасажирів, в тому числі 104 таких, що здійснюють перевезення організованих груп дітей.

В результаті перевірки, патрульні склали 26 адміністративних матеріалів у сфері надання послуг перевезення пасажирів. За словами інспекторів, найчастіше вони стосуються технічного стану автомобіля.

Також виявили:
— 50 випадок порушення законодавства, допущених водіями автобусів;
— 10 порушення вимог дорожніх знаків та розмітки;
— 9 випадків керування автобусами, які не пройшли обов'язковий технічний контроль;
— 5 перевезення водіями, які не пройшли медичний передрейсовий контроль та без проведення передрейсового контролю технічного стану транспорного засобу;
— 5 керування автобусом без відповідних документів;
— 4 випадків перевезення пасажирів понад встановлену кількість;
— 2 технічно несправних автобусів тощо.

До відповідальності притягнули 2 посадові особи, які відповідають за випуск на лінію транспортних засобів

"Перевізник" триває й надалі, а доти закликаємо пасажирів із розумінням поставитися до перевірок. Насамперед, це ваша безпека й безпека ваших рідних!

Про Захід